Recensies

Recensie R. ter Riet

Allereerst mijn complimenten voor dit zeer complete schrijven. Het geeft een goed beeld van de (on)mogelijkheden van medicinaal gebruik van cannabis.
Als voorzitter van de commissie pijn van de NVAM behartig ik met name de acute pijnpatiënt. Voorlopig heeft deze groep nog geen indicatie voor toepassing van medicinale cannabis. Echter in onze praktijk komen wij steeds meer patiënten tegen die dit gebruiken als co-analgeticum.

Dit boek is een “must-read” voor ieder medewerker in de APS (Acute Pijn Services) en de pijnteams.

Dit boek geeft zowel voor patiënt als professional een beeld over de medicinale toepassing van cannabinoïden. Oa. in de pijnbestrijding.

Veel (APS-en) pijnteams participeren ook in de multidisciplinaire teams ter behandeling van Kanker( oa. palliatief team) waarbij medicinale toepassing van cannabis als co-medicatie wordt ingezet, het is echter nog steeds niet erkend als regulier medicijn. Hiervoor is volgens de medische wetenschap nog meer onderzoek nodig. De resultaten die wij zien zijn echter hoopgevend met name ten behoeve van verminderen van bijwerkingen van de kanker therapieën en als co-analgeticum.
Het kan bijdragen aan de kwaliteit van leven in de laatste levensfase bij kanker.

Met vriendelijke groet,

R. ter Riet
Voorzitter commissie pijn, NVAM.
Bestuurslid PAiN